Agility
Agility

Agility

En fartfylld hundsport som kan vara både rolig att delta i och titta på, är agility. Det är en väldigt fartfylld sport där du kan delta med alla möjliga hundraser. Sporten är en av de vanligaste hundsporterna i Sverige, och i resten av världen.

Vad innebär agility?

Kort förklarat går agilitysporten ut på att du tillsammans med din hund ska, så snabbt som möjligt, ta er igenom en viss hinderbana. Banan kan bestå av flera olika hinder, till exempel balanshinder, slalom, hopphinder och mer. Förutom att ta er igenom banan så snabbt ni kan är det även viktigt att inte göra några fel. Du blir inte diskvalificerad om du gör fel, men ju färre fel ni har desto större chans att vinna.

Under tävlingens gång får din hund inte göra ifrån sig på banan, inte lämna den och som förare får du inte röra din hund. Svårigheten på tävlingen beror på hur stor hund du har och hur erfaren din hund är. Alla raser är dock välkomna, både i tävlingar och på träningar. Detta är även någonting du kan göra med din hund hemma genom att sätta upp några hinder i trädgården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *