Lydnad
Lydnad

Lydnad

En rätt populär hundtävling du kan ta del av med din hund är lydnad. Det innebär helt enkelt att domarna tar en titt på hur lydig samt uppmärksam din hund är. Även om du inte vill delta i en tävling är det viktigt att din hund har någon typ av vardagslydnad. Den bör minst komma när du ropar på den, och ska gärna kunna sitta när du ber den om det.

Vad bör hunden kunna i tävlingen?

Vill du delta i en lydnadstävling kan programmen se lite olika ut, och kraven på din hund kan variera mellan olika tävlingar. Enklare tävlingar kan innebära att din hund ska kunna ligga, sitta, hämta saker och gå att lämna på en viss plats under en bestämd tid. Vissa tävlingar har även störningsmoment som din hund bör kunna ignorera helt och hållet.

Det finns även rallylydnads-tävlingar. Där kommer det sitta skyltar med kommandon längs en bana och du måste klara dessa skyltar med din hund. Ni måste även utstråla glädje under tävlingen.

En speciell sak med många lydnadstävlingar är att du inte får belöna din hund under tiden. Inte med godis och inte med klappar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *