Det är viktigt att försäkra hunden
Det är viktigt att försäkra hunden

Det är viktigt att försäkra hunden

Beroende på var och när du köper en hund kan den faktiskt vara försäkrad redan från början. Men det är ändå viktigt att du tar en titt på försäkringar och väljer den som känns rätt för din hund. En hundförsäkring hjälper dig när hunden blir sjuk eller skadar sig. Den täcker då en del av kostnaden för att ge hunden vården som den behöver.

Gör en jämförelse

Ett tips på hur du väljer försäkring är att besöka en jämförelsesajt. Det finns flera bra sajter där du fyller i lite uppgifter om dig och din hund. Hemsidan kommer sedan visa dig ett antal försäkringar och bolag som matchar dina uppgifter och behov.

Det är dock inte helt säkert att all information framgår i resultatet, så du kan behöva besöka varje försäkringsbolag för att få veta lite mer. Så jämför försäkringar, men läs alltid det finstilta som finns.

Vad täcker försäkringarna?

Alla försäkringar täcker inte samma saker, så det är viktigt att du kollar upp vilka sjukdomar/skador de olika hundförsäkringarna täcker när du gör en jämförelse. Det är nämligen inte helt säkert att alla försäkringar hjälper dig om du har en hund med en genetisk sjukdom. Detsamma gäller om du köper en jakthund, då kan du behöva leta efter specifika hundförsäkringar som riktar sig just till jakthundar.

Du bör även kolla upp ifall försäkringen du vill välja täcker munsjukdomar. Det finns bolag som har förbehåll vid tandsjukdomar. Andra försäkringsbolag ger endast en liten ersättning, eller slutar med ersättningar när din hund når en bestämd ålder.

Viktigt att försäkra hunden

En hundförsäkring är viktigt att skaffa samtidigt som du köper en hund. Den kan ge dig lite ersättning när hunden skadar sig, avlider eller blir sjuk. Om du tänker köpa en hund till en viss aktivitet bör du ange detta vid köpet, men skulle det visa sig att din hund inte går att använda till det du tänkt kan du få lite ersättning för detta av bolaget.

Veterinärkostnader kan snabbt nå flera tusen kronor ifall din hund skadar sig eller blir sjuk. Om du inte har försäkrat hunden kan det bli svårt för dig att betala allting, och har du inte möjlighet att göra det kan du bli tvungen att avliva hunden. En försäkring hjälper dig betala en del av kostnaderna så chansen är större att du får behålla din hund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *